Menu
20 barn og seks lærere ble drept da en 20-åring angrep Sandy Hook-skolen i Newtown i Connecticut i desember 2012. Her blir overlevende barn eskortert bort fra området. Foto: AP / NTB

Remington betaler erstatning til ofre for skolemassakre

Våpenprodusenten Remington betaler 650 millioner kroner i erstatning til familiene til ni av ofrene i massakren på Sandy Hook-skolen i Connecticut i 2012.

Av NTB | 15.02.2022 18:11:43

Økonomi og næringsliv: 26 personer ble drept da 20 år gamle Adam Lanza angrep skolen i Newtown, 20 av dem førsteklassinger i seksårsalderen, de øvrige seks lærere. Lanza tok sitt eget liv etter massakren.

Familiene til ni av ofrene saksøkte våpenprodusenten Remington, som ifølge dem aldri skulle ha markedsført og solgt geværtypen som Lanza benyttet, en Bushmaster XM15-E2S, til privat bruk.

I søksmålet hevdet de at markedsføringen av våpenet særlig var rettet mot unge menn, og at Remington også drev produktplassering av våpentypen i voldelige TV-spill.

Remington har nå inngått et forlik på 73 millioner dollar (650 millioner kroner), opplyste familiene til de ni ofrene tirsdag. Våpenprodusenten har ikke kommentert forliket.

(©NTB)

Flere nyheter: