Menu
Den amerikanske legemiddelprodusenten Gilead produserer Remdesivir, som kan bli brukt til å behandle covid-19. Foto: AP / NTB scanpix

Remdesivir-behandling vil koste over 22.700 kroner

Å behandle alvorlig syke koronapasienter med legemiddelet Remdesivir, vil koste om lag 22.700 kroner per behandling.

Av NTB | 29.06.2020 20:32:53

Medisin og helse: Det opplyser det amerikanske legemiddelfirmaet Gilead Sciences, som mandag kunngjorde prisen per dose av legemiddelet Remdesivir.

En dose koster 390 dollar, eller om lag 3.786 kroner. Og det trengs seks doser av medisinen til én behandling. Det vil si om lag 22.720 kroner.

Gilead har satt en fast pris på Remdesivir for ressurssterke, utviklede land i stedet for å forhandle enkeltvis med ett og ett land. Hensikten er å raskt sikre tilgang til legemiddelet, opplyser selskapets direktør Daniel O’Day.

Legemiddelet er en såkalt «viral RNA polymerase hemmer» som virker ved å hemme formeringen av viruset. Det har vist effekt på blant annet på koronaviruset SARS-CoV-2 som forårsaker covid-19.

Vitenskapelige forsøk har vist at bruk av Remdesivir forkortet i gjennomsnitt sykdomsforløpet med fire dager, fra 15 til 11 dager, sammenlignet med placebo.

De europeiske legemiddelmyndighetene anbefaler en betinget godkjenning til Remdesivir for behandling av koronaviruset.

– Remdesivir er for tiden et av de mest lovende legemidlene til behandling av covid-19, sa overlege Sigurd Hortemo ved Statens legemiddelverk til NTB i forrige uke.

Tidligere i år fikk Remdesivir en nødgodkjenning til bruk mot covid-19 i USA, Storbritannia og Japan.

(©NTB)

Flere nyheter: