Menu
Dagligvarebutikker må få hjelp til å håndheve smittevern i butikken, mener Rema-sjef Trond Bentestuen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Vil ha nasjonale tiltak i butikker

Bergen kommune påla lørdag butikker å ha rutiner for å hindre smittespredning. Rema 1000-sjefen er positiv, men mener det må være et nasjonalt ansvar.

Av NTB | 15.03.2020 17:17:05

Økonomi og næringsliv: Bergen kommune presiserte i vedtaket at butikker, varehus, kjøpesentre og andre former for varehandel også må forholde seg til 1-metersregelen.

Butikkene må ha rutiner rundt smittepunkter som for eksempel handlevogner, handlekurver, betalingsterminaler, panteautomater, håndtak og annet.

Administrerende direktør Trond Bentestuen i Rema 1000 mener hver enkelt butikk ikke kan ha ansvar for å håndheve disse reglene, men at det må komme nasjonale tiltak.

– Matbutikker er kritisk infrastruktur, og vi ønsker at butikker skal være en trygg arbeidsplass og et trygt sted å handle. Derfor er det ikke unaturlig at Heimevernet eller Sivilforsvaret brukes til å sikre at pålegg fra myndighetene overholdes. Enten det er pålegg fra kommunale eller nasjonale myndigheter, sier Bentestuen i en kommentar til Bergen kommunes vedtak.

Han presiserer at Rema mer enn gjerne vil ha en dialog med kommunen om hvordan dette best gjennomføres i praksis, men at de er nødt til å ha hjelp til å håndheve tiltakene.

– De ansatte jobber allerede på spreng for å sikre at vi har fulle hyller og åpne butikker. Det blir en stor ekstra belastning om vi i tillegg skal pålegges ansvaret for at begrensninger på antall mennesker i en butikk om gangen blir overholdt, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: