fbpx
Menu
Innsiden av St. Sebastian-kirken i Negombo nord for Colombo i Sri Lanka bærer tydelig preg av udåden som rammet de troende under påskedagsmessen. Foto: AP/Chamila Karunarathne/NTB scanpix

Rekviemmesse for ofrene etter terroren på Sri Lanka

Kong Harald og statsminister Solberg deltar i rekviemmessen for ofrene på Sri Lanka i Oslo fredag.

Av NTB | 26.04.2019 14:10:35

Religion og livssyn: Preses Helga Haugland Byfuglien, Sri Lankas ambassadør til Norge Arusha Cooray og ledere fra en rekke tros- og livssynssamfunn var også til stede på messen.

Messen, som ble ledet av biskop Bernt I. Eidsvig, ble avholdt i den katolske St. Johannes menighet i Bredtvet kirke.

Sogneprest Bharath Damacius Villavarayen, som selv er fra Sri Lanka, holdt prekenen. Villavarayen takket for at Solberg og kong Harald hadde tatt turen og sa at det betydde mye at de to var til stede.

– Det som skjedde på Sri Lanka, rystet oss. Regjeringen viser vår dypeste medfølelse for hendelsene. Våre tanker går til alle dem som har blitt rammet. Hendelsene fremstår fortsatt som ubegripelige, sa Solberg.

– La oss ta vare på hverandre, avsluttet statsministeren.

En rekviemmesse er en katolsk messe for avdøde der man går i forbønn for de døde og anbefaler dem til Gud. Hundrevis av mennesker møtte opp i Bredtvet kirke, og mange måtte stå bakerst i kirken fordi det var fullt.

Ifølge tall fra helsemyndighetene ble 253 personer drept i angrepene, mens om lag 150 ble såret. I alt ni selvmordsbombere skal ha sprengt seg, enten under angrepene eller da politiet forsøkte å pågripe dem.

Etter fredagens messe var det solidaritetssamvær arrangert av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i samarbeid med Norges Kristne Råd, Den norske kirke, Sri Lanka dialogforum og Caritas Norge. Her ble det blant annet lest opp budskap fra tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Å ramme religiøse som samles til bønn og gudstjeneste, er å ramme folk i hjertet, sier Ingrid Rosendorf Joys i STL.

Solberg holdt en tale på tampen av den timelange rekviemmessen.

Om morgenen 1. påskedag ble tre kirker og tre hoteller angrepet av selvmordsbombere på Sri Lanka. De tre kirkene St. Anthony’s Shrine i Colombo, St. Sebastian-kirken i Negombo og Zion-kirken i Batticaloa på østkysten og de tre hotellene Shangri-La, Cinnamon Grand og Kingsbury ble angrepet nesten samtidig.

(©NTB)

Flere nyheter: