Menu
Det venstreorienterte partiet PHxC og leder Gustavo Petro ser ut til å gjøre sitt beste valg noensinne i Colombia. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB

Rekordvalg for venstresiden i Colombia

Det venstreorienterte partiet PHxC ser ut til å gjøre sitt beste valg noensinne i Colombia.

Av NTB | 14.03.2022 05:25:07

Politikk: Foreløpige resultater viser at de ser ut til å vinne flertall i senatet, mens de kniver om å bli nest største parti i underhuset. Det vil i så fall være partiets beste valgresultat noensinne.

Etter at stemmene fra mer enn 90 prosent av valgkretsene er talt opp, ser partiet ut til å få 17 av de 102 plassene i senatet, og 25 av 165 i underhuset – like mange som de konservative, men færre enn de liberale.

Senator Gustavo Petro, som leder PHxC, sa på forhånd at han ventet et venstresideflertall i kongressen. Etter å ha ledet på meningsmålingene, har han også vunnet primærvalget og blir en av flere presidentkandidater i mai.

Da møter han den konservative kandidaten Federico Gutierrez, som tidligere var ordfører i Medellin, og matematikeren Sergio Fajardo, som representerer en sentrumskoalisjon.

De tre møter flere andre kandidater fra mindre partier. Om ingen får et flertall av stemmene, blir det ny valgrunde i juni mellom de to med flest stemmer.

(©NTB)

Flere nyheter: