Menu
Statsminister Scott Morrison sier han er sjokkert over arbeidsledighetstallene i Australia som følge av koronakrisen. Arkivfoto: Lukas Coch/AAP Image via AP / NTB scanpix

Rekordstor økning i arbeidsledigheten i Australia

Nesten 600.000 australiere har mistet jobben siden april da koronakrisen slo ut for fullt i landet.

Av NTB | 14.05.2020 08:32:42

Arbeidsliv: Det er det største månedlige fallet siden målingen av arbeidsledighet startet for mer enn 40 år siden.

Det australske statistikkbyrået ABS opplyser at rundt 100.000 av dem søkte om arbeidsledighetspenger, mens 500.000 mistet jobbene helt.

2,7 millioner personer, eller rundt én av fem australske arbeidere, har enten forlatt arbeidsstyrken helt eller jobber reduserte arbeidstimer. I Australia måler de underforbruk av arbeidskraft, en kombinasjon av arbeidsledighet og deltidsarbeid, som nådde rekordhøye 19,9 prosent i april. Arbeidsdeltakelsen er nå nede i 63,5 prosent.

Statsminister Scott Morrison omtaler tallene som svært sjokkerende selv om de ikke var uventet. Flere hadde ventet at arbeidsledighetstallene kom til å være enda høyere. Men trolig kommer arbeidsledigheten til å øke denne måneden.

Australia er ett av landene som har håndtert spredningen av koronaviruset best, men økonomien er hardt rammet av restriksjonene i landet. Under 7.000 er smittet og 98 er døde i en befolkning på mer enn 25 millioner.

(©NTB)

Flere nyheter: