reklame for Sheiken Bowling
Menu
FOTO: Scanfil

Rekordomsetning på auksjon

Skanfil Auksjoner knuste sin tidligere omsetningsrekord i sist uke. – Vill budgiving i salen, kommenterer selskapet i en pressemelding.

Av Egil M Solberg | 19.11.2022 05:32:25

Auksjon: Skanfil Auksjoner avholdt sin Høstauksjon 9. – 12. november, og tidligere omsetningsrekord på vel 15 millioner ble knust med nesten 50 %!

– Totalt har vi omsatt for ca. 22 millioner kroner inkl. salær, sier en fornøyd økonomisjef i Skanfil-konsernet, Nina Haug.

Høstauksjonen bød på over 5000 objekter av mynter, sedler og frimerker, og det var særlig under frimerkedelen at det tok av i auksjonssalen.

Mange budgivere, både i salen og på telefonen, sto klare med budskiltene sine, og en rekke objekter ble budt opp til skyhøye beløp.

– Det var god stemning i salen og vi hadde kunder fra både inn- og utland. Vi hadde flere enkeltbrev som ble solgt for over 100 000 kr stykket, det dyreste endte på nesten 300 000 kroner, så frimerkenes tid er langt fra over, kommenterer selskapet.

Auksjonens høyeste pris ble oppnådd på en sjelden kinesisk mynt fra 1914. Den gikk til slutt for 640 000 kr inklusive salær, mens en annen kinesisk mynt ble solgt for i underkant av 150 000 kr.

– Vi har markedsført oss godt på utenlandske salgsplattformer, og det har gitt oss flere hundre nye kunder. Kinesiske mynter er populære, og akkurat disse to myntene ble kjøpt tilbake til Kina, avslutter markedsansvarlig i Skanfil Auksjoner, Joachim Aursland.

Brevet som gikk for nesten 300 000 kr, solgt til utenlandsk samler av norsk filateli.

Et lokalt eventyr

Skanfil ble startet i 1976 av 16-årige Magne Hogneland fra Hetland i Tysvær kommune. Selskapet er nå Norges største auksjonshus i sitt slag etter oppkjøpet av Christiania Auksjoner sommeren 2021. Total omsetning i selskapene i 2021 ble nærmere 200 millioner kroner.

Skanfil sysselsetter i dag ca. 60 personer og har hovedkontor i Haugesund, samt avdelingskontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Sarpsborg, Stockholm, Fredensborg og Århus.

Årlig auksjoneres rundt 150 000 objekter i alle samlerkategorier som frimerker, mynter, sedler, antikviteter, kunst, gull, sølv, reklame, gamle leker, glass og porselen m.m.

Flere nyheter: