Menu
Brasils nye helseminister Nelson Teich mener nedstengning av hardt rammede områder er nødvendig i landet, noe som står i kontrast til president Jair Bolsonaros linje. Arkivfoto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix

Rekordmange nye koronatilfeller i Brasil

Brasil registrerte over 10.500 nye koronasmittede og over 600 dødsfall på ett døgn onsdag. Det er en ny dyster rekord for landet.

Av NTB | 07.05.2020 07:47:44

Medisin og helse: Totalt ble det registrert 10.503 nye tilfeller og 615 dødsfall.

Brasil har dermed til sammen 125.218 smittede og 8.536 døde.

Den forrige døgnrekorden var på 7.119 tilfeller og ble registrert mandag. Det høyeste antall døde på et døgn var 578 og ble registrert tirsdag, ifølge Worldometer.

Helseminister Nelson Teich, som tiltrådte forrige måned, vedgår nå for første gang at nedstengninger er nødvendig for å stoppe spredningen av viruset i områder der smittetallet er høyt og sykehusene er belastet. Han nevnte ikke hvilke områder det gjelder.

Da Teich tok over etter forrige helseminister, som fikk sparken etter å ha vært uenig med president Jair Bolsonaro i håndteringen av koronaviruset, sa han at han skulle redde økonomien i landet. Den nye uttalelsen står i kontrast til Bolsonaros linje.

Bolsonaro har konsekvent tonet ned alvorsgraden ved viruset og sagt at folk må gå tilbake til å leve livene sine som normalt for å forhindre økonomisk krise.

(©NTB)

Flere nyheter: