reklame for Utvik Autoservice
Menu
Los Angeles fylke innfører nye koronatiltak mandag og forbyr folk fra ulike husstander å samles. Tiltakene skal forhindre en potensiell sykehuskrise i storbyen. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

Rekordmange koronapasienter innlagt i California

Mer enn 7.400 personer er innlagt på sykehus med koronasmitte i California. Det er flere enn USAs mest folkerike delstat har hatt tidligere i pandemien.

Av NTB | 30.11.2020 00:53:02

Medisin og helse: Delstaten hadde søndag 7.415 koronapasienter innlagt på sykehus, viser de nyeste tilgjengelige tallene. Mer enn 1.700 av dem får intensivbehandling. Delstatens høyeste tall på innleggelser var fra før på 7.170 i juli.

California har registrert over 1,2 millioner koronatilfeller siden pandemien brøt ut, og 19.150 personer har dødd av eller med covid-19, viser oversikten til Worldometers. Lørdag ble det registrert 15.600 nye smittetilfeller.

Det daglige smittetallet har mangedoblet seg. Det samme har tallet på koronapasienter, og det er Los Angeles som har flest med 2.185 pasienter.

Fylkene i delstaten forbereder seg på strengere restriksjoner fra mandag av, og helsemyndighetene venter en smitteøkning i ukene som kommer på grunn av feiringen av Thanksgiving.

(©NTB)

Flere nyheter: