reklame for smiaa
Menu
Lewis Hamilton i sin svarte Mercedes under det russiske Grand Prix i formel 1. Foto: Juri Kotsjetkov/AP/NTB.

Rekordjagende Hamilton raste mot tidsstraff – risikerer utestengelse

Lewis Hamiltons jakt på Michael Schumachers legendariske seiersrekord i formel 1 ble stoppet av dommerne søndag. Lagkamerat Valtteri Bottas vant VM-runden.

Av NTB | 27.09.2020 15:08:25

Sport: Mercedes har dermed vunnet sju av sju VM-runder på banen i Sotsji, men det var Hamilton og ikke Bottas alle trodde skulle ta den sjuende seieren der søndag. Tidsstraffen gjorde det imidlertid for vanskelig for Hamilton, som ble nummer tre.

Lagkamerat Bottas tok en klar seier, foran Red Bull-føreren Max Verstappen på andreplass. Han langet ut mot kritikerne sine på lagradioen.

– Et flott øyeblikk for å takke mine kritikere, sa han og la til et banneord i retning dem som mener han kjører annenfiolin bak Hamilton.

Det er finnens niende Grand Prix-seier i karrieren, og hans andre i år.

– Det er deilig å vinne igjen, det var en stund siden sist, sa Bottas etter løpet.

Han ledet også løpet klart da han fikk tidsstraff på til sammen ti sekunder i sjette runde.

Straffen fikk han for å ha gjort to forsøks-starter i depotet før start. Det resulterte i to femsekundere, som gjør det vanskelig for ham å vinne VM-løpet. Samtidig kan det medføre flere prikker på racingførerkortet.

Hamilton har allerede åtte prikker og risikerer derfor å få startnekt hvis han får flere.

Etter et stopp i depotet på runde 17 for å avtjene tidsstraffen lå Hamilton dermed helt nede på ellevteplass bak sin gamle rival Sebastian Vettel i hans Ferrari.

– Dette er latterlig, kunne man høre Hamilton si da han startet jakten på de ti som var foran ham.

Etter løpet var Hamilton mer diplomatisk anlagt.

– Det spiller ingen rolle, gjort er gjort. Jeg tar de poengene jeg fikk i dag, sa han.

Hamilton står med 90 Grand Prix-seirer og var storfavoritt til å vinne i Sotsji og tangere Schumacher etter å ha kjørt inn til beste startspor.

– Hva skjedde? Hva skjedde? De oppstartene i depotet, vi fikk fem sekunder for hver? Hvor står det i regelboka? sa en tydelig opprørt Hamilton på radioen.

(©NTB)

Flere nyheter: