Menu
Folk i Gaza by var ute og handlet på byens største marked 11. april, før fastemåneden ramadan startet og myndighetene innførte nye koronatiltak. Foto: Adel Hana / AP / NTB

Rekordhøyt koronadødstall på Gazastripen

Gazastripen har registrert det høyeste antall koronadødsfall på ett døgn siden pandemien startet, opplyser myndighetene i den palestinske enklaven.

Av NTB | 18.04.2021 17:19:19

Medisin og helse: Gazastripen er på størrelse med Hamar kommune og hjem for om lag 2 millioner palestinere. Hittil har myndighetene mottatt 80.000 vaksinedoser.

Enklaven ble i stor grad spart for det verste av koronaens herjinger i fjor, før smitte ble påvist i de tett befolkede flyktningleirene.

De siste ukene har smittetallene tatt et kraftig sprang, noe som har tvunget Hamas-regjeringen til å innføre portforbud og andre tiltak.

Søndag opplyser helsedepartementet at det er registrert 23 dødsfall de siste 24 timene. Til sammen har koronaviruset offisielt krevd 761 liv på Gazastripen, som ligger klemt inn mellom et tungt bevoktet israelsk gjerde, den egyptiske grensa og Middelhavet.

Pandemien legger et stort press på det skjøre helsevesenet. I dag er 305 mennesker innlagt med covid-19 her, ifølge helsedepartementet.

De forente arabiske emirater har donert titusenvis av russiske Sputnik-vaksiner til Gaza. Fram til torsdag hadde bare rundt 33.000 innbyggere fått koronavaksine. Rundt halvparten dem er fullvaksinert – det vil si 0,8 prosent av befolkningen.

Da den muslimske fastemåneden ramadan startet forrige tirsdag, kunngjorde de islamistiske myndighetene en rekke smitteverntiltak. Blant dem er et forbud mot bryllup og bilkøring etter klokka 19.

(©NTB)

Flere nyheter: