Menu
Tiltak mot koronakrisen bidro til at budsjettunderskuddet i USA fra oktober til februar ble på over tusen milliarder dollar. Arkivfoto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Rekordhøyt budsjettunderskudd i USA

Tiltak mot koronakrisen bidro til at budsjettunderskuddet i USA fra oktober til februar ble på over tusen milliarder dollar.

Av NTB | 11.03.2021 00:08:08

Økonomi og næringsliv: Budsjettunderskuddet var 68 prosent høyere enn i samme periode for et år siden – og langt høyere enn det som inntil nå har vært rekorden.

Forrige rekord ble satt i 2010, da det ble brukt store offentlige pengesummer for å få økonomien på fote igjen etter finanskrisen. Da var underskuddet på 652 milliarder dollar i løpet av en femmånedersperiode.

Tallene som viser underskuddet i de fem månedene til og med februar, ble offentliggjort av det amerikanske finansdepartementet onsdag. Samme dag ble president Joe Bidens koronakrisepakke på 1.900 milliarder dollar endelig vedtatt i Kongressen.

I likhet med andre koronatiltak vil den trolig bidra betydelig til gapet mellom den amerikanske føderale statens utgifter og inntekter.

(©NTB)

Flere nyheter: