Menu
Guro Reiten scoret da Chelsea tok seg til FA-cupfinale med seier mot Arsenal søndag. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Reitens kanonscoring hjalp Chelsea til FA-cupfinale

Guro Reiten scoret et flott mål da Chelsea sikret plass i FA-cupfinalen med 2-0 over Arsenal søndag. I finalen venter Manchester City.

Av NTB | 17.04.2022 16:04:30

Sport: Målet til Reiten kom etter 50 minutters spill. Hun førte ballen lenge inne på Arsenals halvdel før hun fikk stå såpass alene at hun kunne fyre av et skudd fra rundt 20 meter. Ballen gikk i en bue over Arsenal-keeper Manuela Zinsberger og i hjørnet.

Før det hadde begge lag skapt noen sjanser, men ingen greide å sette hverandres keepere på særlig store prøver. Etter Reitens mål presset Arsenal på for en utligning, men ti minutter etterpå doblet Ji So-yun ledelsen da hun hamret ballen i mål via tverrliggeren etter rot i Arsenal-forsvaret.

Frida Maanum ble byttet inn for Arsenal like etter 2-0-målet, men hun greide ikke å sette sitt preg på kampen. Arsenal var fullt med i første omgang, men etter pause tok Chelsea over og hadde ikke særlige problemer med å sikre finaleplassen.

– De første 20 minuttene var vi forferdelige, men de slet med en gang vi kom i gang. Målet kom i det rette øyeblikket, og etter det dominerte vi dem, sa Chelsea-trener Emma Hayes til BBC.

Chelsea slo også Arsenal i fjorårets utsatte FA-cupfinale med 3–0 i desember. De to lagene kjemper om ligatittelen denne sesongen, der Arsenal kun er poenget bak de kongeblå med fire kamper igjen.

– Denne kampen betyr ingenting for ligaen, sa Hayes.

Finalen mot Manchester City spilles på Wembley 15. mai. City tok seg videre med 4-1-seier mot West Ham lørdag.

(©NTB)