Menu
Guro Reiten unngår et taklingsforsøk i borteseieren mot Nederland i Den Haag. Foto: Lise Åserud / NTB

Reiten: – Vi har skjønt hvor vi må starte

Guro Reiten var i likhet med resten av landslaget påskrudd fra første fløyte i bortekampen mot Nederland. – Tungt, men artig, sa hun om kampen.

Av NTB | 12.10.2022 06:41:04

Sport: – Vi har snakket om progresjon i det defensive spillet. I dag fikk vi se en gjeng som satt mye bedre sammen, som vant dueller, trøkket til og viste at vi har noe her å gjøre, sa hun til NTB etter 2-0-seieren i Den Haag.

Fra pressetribunen så man leddene ligge kompakt som i de beste årganger av norske landslag som motstanderne hater å møte.

– Det er det som har kjennetegnet norsk fotball, den defensive strukturen som gjør at man er vanskelig å score på. Og så tar man vare på de mulighetene man får. Det er på en måte dit vi har skjønt at vi er nødt til å komme igjen. Vi må starte der, så får vi fortsette å bygge på det. Dette var et bra steg i riktig retning, sa Reiten.

Det er lenge siden sist Norges kvinnelandslag slo et lag så høyt oppe på Fifa-rankingen som sjetteplasserte Nederland.

Hele det norske laget jobbet knallhardt, fra spissen Sophie Román Haug ned gjennom leddene.

– Vi var enige om å sette hardt press, gi dem lite tid og rom og gjøre det vanskelig for dem. Når du har ti andre bak deg som roper og pusher på, så er det klart at det gjør arbeidet litt lettere, sa Haug til NTB.

Roma-spissen plaget det nederlandske forsvaret fælt og scoret selv Norges ledermål. Deretter var hun involvert i forspillet til selvmålet som punkterte kampen.

– De fikk det ikke til å funke, og så begynte de å bli litt irriterte, og de justerte og forandret, og vi løste fortsatt det de kom med. Kudos til oss for det. Vi gjennomførte i 90 minutter i dag, og det var bunnsolid, sa Reiten.

– Vi tar steg hele veien. Det er deilig med seier i dag, men det er fortsatt mye jobb som skal gjøres. Vi skal nyte det i kveld, så fortsetter arbeidet med å ta oss videre, sa Haug.

– Jeg synes samtlige på banen i dag gjorde akkurat det vi var blitt enige om. Det var en skikkelig lagseier, sa Reiten.

Nederland hadde snakket mye om sin nye 3-5-2-formasjon, men måtte oppgi den tidlig da Norge truet med å rive den i filler.

(©NTB)