Menu
Guro Reiten fikset Chelsea-gull. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Reiten skjøt Chelsea til ligagull: – Den beste tittelen

Guro Reiten scoret vinnermålet da Chelsea snudde 1-2 til 4-2-seier mot Manchester United og kunne juble for sin tredje strake ligatittel i engelsk superliga.

Av NTB | 08.05.2022 17:01:02

Sport: Chelsea, som hadde Maren Mjelde på benken, hadde ett poeng til gode på Frida Maanums Arsenal foran siste serierunde. Etter intense 90 minutter var dramaet avgjort.

– Dette er helt klart den beste tittelen. At vi kom tilbake etter å ha ligget under symboliserer sesongen vår, sa Chelsea-manager Emma Hayes til Sky Sports.

Arsenal var på tabelltopp i 182 dager til sammen, men Chelsea avsluttet best.

Halvveis lå Chelsea under 1-2 mot et hardt kjempende United-lag med Maria Thorisdottir i forsvarsrekka og Vilde Bøe Risa på benken. United-spillerne kunne med seier ha truet byrival Manchester City i kampen om tredjeplassen, som gir mesterligaspill neste sesong.

Det ble imidlertid Chelsea-spillernes store dag. Tidlig i 2. omgang utliknet australske Sam Kerr til 2-2 på en fenomenal volley med venstrefoten, og like etter prikkskjøt Guro Reiten inn 3-2 i lengste hjørne etter et flott angrep.

Ji So-yun vant ballen ved midtstreken og slo en fin gjennombruddspasning til Pernille Harder. Reiten gikk på et smart løp inn bak ryggen på lagvenninnen, fikk ballen foran mål og skjøt i steget før hun feiret foran hjemmefansen på fullsatte Kingsmeadow.

Scoringen var den norske landslagsstjernens sjuende i ligaen denne sesongen, og den femte på de sju siste kampene.

Midtveis i 2. omgang punkterte Sam Kerr kampen med sitt 20. seriemål for sesongen, også det en perle etter framspill fra Guro Reiten. Den australske spissen tok ned ballen brystet og sendte den på volley i en bue i mål.

– Vi kjente på nervene i første omgang, men når vi spiller som vi kan er det ingen som stopper oss, sa Kerr til Sky Sports.

Om en uke spiller Chelsea FA-cupfinale mot Manchester City i jakt på en ny dobbelttriumf, og på revansj for tapet i ligacupfinalen.

Manchester City, med Julie Blakstad i startoppstillingen, hadde få problemer med å slå Reading 4-0 i siste serierunde. Dermed endte bronsemedaljene hos de lyseblå, som har vunnet sine 13 siste kamper.

Blakstad spilte hele kampen, mens Amalie Eikeland ble byttet ut for Reading ti minutter før slutt.

Citys trepoenger betyr at Manchester United uansett ikke kunne tatt den attraktive tredjeplassen med seier mot Chelsea. Maria Thorisdottir spilte hele kampen for United og hadde blant annet en akrobatisk volleyavslutning mot gamleklubben som ble blokkert av Kerr. Vilde Bøe Risa kom inn som innbytter de siste 14 minuttene.

Dermed var kampen snudd etter en første omgang der United hadde vært svært effektive og scoret to ganger i kampens første halvtime, like mange som Chelsea slapp inn til sammen på sine ti første hjemmekamper i serien. Erin Cuthbert sto bak Chelseas første mål.

For Frida Maanum og Arsenal ble 2-0-seieren mot West Ham søndag uten betydning. Fasiten ble seriesølv, selv om laget var på tabelltopp 182 dager i løpet av sesongen. De to foregående sesongene har London-klubben endt på tredjeplass. Maanum ble sendt på banen på overtid i serieavslutningen.

(©NTB)