Menu
Guro Reiten (til v.), Maren Mjelde og Chelsea hadde ingen problemer med å beseire Bristol City i ligacupfinalen, men Mjeldes skade bekymrer. Foto: Claudio Furlan, LaPresse via AP / NTB

Reiten scoret i Chelseas cuptriumf – Mjelde ut på båre

Guro Reiten scoret det siste målet da Chelsea slo Bristol City 6-0 i ligacupfinalen. Maren Mjelde ble båret av banen med det som kan være en alvorlig skade.

Av NTB | 14.03.2021 17:53:39

Sport: Reiten satte punktum for det som ble et realt målshow. Det store skåret i gleden var imidlertid Mjeldes skade. Den førte til at lagvenninnene feiret dempet etter at sluttsignalet lød.

Den norske landslagsstrategen gikk i bakken med et kvarter igjen å spille på Watfords hjemmebane Vicarage Road. Det kunne se ut til at hun pådro seg en vridning i kneet.

Etter å ha blitt behandlet på banen i flere minutter ble hun båret av. Mjelde fikk da oksygentilførsel.

«La oss håpe at Mjeldes skade ikke er så alvorlig som den ser ut», skrev BBC i sitt løpende kampreferat.

Episoden satte en kraftig demper på det som sportslig sett var en strålende forestilling av Chelsea. Da Chelsea-laget løftet trofeet etter kampslutt, holdt tomålsscorer Fran Kirby opp en drakt med Mjeldes navn på.

Kirby ble kåret til banens beste spiller.

Mjelde og Reiten var begge med i startoppstillingen, men måtte finne seg i å spille andrefiolin før pause. Spissparet Sam Kerr og Fran Kirkby inntok nemlig raskt hovedrollene.

Mindre enn to minutter var spilt da Kerr ga Chelsea ledelsen. Kirby slo innlegget som endte i en enkel scoring på bakre stolpe.

Åtte minutter deretter gjorde australske Kerr sitt andre mål for dagen. Igjen var det spissmakker Kirby som hadde regien. Scoringen feiret Kerr med en baklengs salto.

3-0-målet etter en snau halvtime var en perle fra Kirby. Chelsea-profilen oppdaget at Bristol City-keeper Sophie Baggaley sto langt ute og sendte ballen i mål fra distanse.

2. omgang var bare tre minutter gammel da Kerr scoret sitt tredje mål for kampen, og deretter var det Guro Reitens tur.

Ni minutter ut i omgangen dukket den norske landslagsprofilen opp på lengste stolpe og satte inn mål nummer seks.

Flere mål ble det ikke i kampen. Dermed kunne Chelsea juble for en overlegen seier og sitt åttende store trofé med Emma Hayes som manager.

Blåtrøyene brukte bare noen få minutter på å feste et jerngrep på kampen.

11 minutter før pause var også Kirby tomålsscorer. Kerr vant ballen på midtbanen og sendte spisskollegaen gjennom Bristol City-forsvaret. Kirby svarte med å runde keeper Baggaley og trille ballen inn i det tomme målet.

(©NTB)

Flere nyheter: