Menu
Guro Reiten under kvinnelandslagets trening på Ullevaal stadion tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Reiten om Hegerberg-comeback: – På tide å legge det bak seg

Det var mange klemmer og omfavnelser da Ada Hegerberg var tilbake på landslagstrening. Guro Reiten holdt seg litt mer på avstand, av ulike årsaker.

Av NTB | 05.04.2022 17:04:52

Sport: Hegerberg trente tirsdag med landslaget for første gang på 1720 dager, etter å ha avsluttet sin «pause» fra landslagsspill. Hun scoret mål og delte ut klemmer og skulderklapp i øst og vest. Flere brukte store ord om hvor flott det var å ha spissen tilbake, Reiten var noe mer avmålt.

– Vi har lyst til å vinne fotballkamper og gjøre det best mulig. Da trenger vi at de beste spillerne er her, og Ada er selvfølgelig en av dem. Jeg tror det å få henne tilbake blir bare positivt for det vi skal gjøre framover, sa Chelsea-spilleren til NTB.

Hun trakk litt på det da NTB nevnte den gode stemningen på treningen.

– Jaa, altså … det er jo fem år siden sist hun var har. Mye har skjedd, og mye har forandret seg, og så har vi kanskje alle blitt litt mer voksne. På ett tidspunkt må man bare legge det bak seg og se framover. Vi har de samme målene og samme ambisjonene, og det er derfor vi er her.

– Nei. Men jeg kom til samlingen i går etter å ha reist sammen med Maren Mjelde, som har fått korona, så jeg har holdt litt avstand og ikke snakket så mye med så veldig mange, egentlig.

Brann-spiller Nora Eide Lie var heller ikke med. Landslagssjef Martin Sjögren sier at hun sliter med litt smårusk etter søndagens seriekamp, men han har håp om at hun er med onsdag.

Da trener laget i Sandefjord, der torsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Kosovo spilles.

Under formasjonstreningen tirsdag spilte Reiten på venstre kant, mens Hegerberg og Caroline Graham Hansen utgjorde spissparet.

Reiten er fra Sunndalsøra akkurat som Hegerberg. Hun var en av dem som ble slettet som Facebook-venn av ett år yngre Hegerberg i 2018, noe Hegerberg under mandagens pressekonferanse beskrev som tøft, men nødvendig. Reiten svarte benektende på spørsmål om Hegerberg har tatt slettingen opp direkte med henne.

Det var 21 spillere i aksjon på Ullevaal tirsdag. Mjelde er i koronaisolasjon, men det er håp om at hun friskmeldes og klareres for å slutte seg til troppen iallfall før kampen mot Polen neste tirsdag.

(©NTB)