Menu
Chelsea-kvinnene feirer cuptittelen etter å ha slått Manchester City 3-2 på Wembley søndag. Foto: John Walton/ AP / NTB

Reiten og Chelsea vant dramatisk FA-cupfinale mot City: – Sykt artig

Chelsea slet seg til FA-cuptriumf mot Julie Blakstad og Manchester City på Wembley søndag. London-laget seiret 3-2 etter at en sen utligning ga ekstraomganger.

Av NTB | 15.05.2022 19:16:08

Sport: Chelsea tok sin tredje ligatittel på rad med seier over Manchester United forrige uke. Søndag var de røde djevlenes byrival, Manchester City, siste hinder for London-klubben i jakten på å forsvare «The Double».

Det ble en jevn kamp foran et rekordsatt Wembley med snaut 50.000 tilskuere. Den gamle kvinnerekorden var på 45.000 da Chelsea slo Arsenal i FA-cupfinalen i 2018.

Chelsea tok føringen etter en halvtime ved Sam Kerr. Kun minutter før hvilen utlignet Lauren Hemp. Etter timen spilt sendte Erin Cuthberth Chelsea i føringen igjen.

City jaget utligning, og minuttet før full tid fant Hayley Raso nettmaskene. Men i første ekstraomgang dukket målmaskin Kerr opp og sikret Chelseas fjerde FA-cuptriumf.

– Det var en merkelig kamp. Det skifter veldig, men jeg tenkte det skulle gå da vi ledet med fem minutter igjen. Heldigvis kom vi sterkt tilbake i ekstraomgangene. Det var sykt artig, og det handler om å vinne, sa Reiten til Viaplay etter finaletriumfen.

De mørkeblå tok også en titteldobbel i 2018 og 2021.

Maren Mjelde startet på benken og slapp til mot slutten i siste ekstraomgang. Veteranen har slitt med å komme tilbake for fullt etter en alvorlig kneskade i mars i fjor.

– Det var i tilfelle vi trengte en ekstra straffeskytter og forsvarsspiller. Jeg må si at jeg nesten var mer nervøs da jeg satt på benken enn jeg var på banen. Det er kjempegøy å være med, og seieren gir meg inspirasjon til å kjøre på videre, sa hun.

Julie Blakstad ble byttet inn for City sju minutter før ordinær tid.

Etter halvtimen spilt tok Chelsea ledelsen ut av det blå etter et svakt innlegg fra Willie Bright. En dårlig plassert Ellie Roebuck i City-målet så ballen gå over seg og finne pannebrasken til en luskende Kerr på bakre stolpe.

To minutter før hvilen utlignet Hemp da hun tok seg inn i 16-meteren og skrudde ballen i lengste bak keeper Ann-Katrin Berger. Dermed sto det likt til pause etter en underholdende omgang.

Chelsea holdt lenge unna, men minuttet før ordinær tid kriget Hayley Raso seg forbi venstreback Magdalena Eriksson og dundret inn 2-2. Dermed måtte det ekstraomganger til.

Der fikk begge lag muligheten til å avgjøre, men det var Kerr og Chelsea som lyktes. Skuddet hennes gikk via City-stopper Alex Greenwood og i mål.

Guro Reiten spilt fra start for Chelsea og gjorde en god figur.

Det var tempofylt og tøffe dueller fra start. I det 17. minutt ble Kerr spilt gjennom forsvarsrekka til City, og spissen rundet keeper og satt ballen i buret. Målet ble annullert for offside.

City gikk ut etter hvilen i et forrykende tempo, men Berger holdt Chelsea inne i kampen. De mørkeblå ristet av seg sjokket, og etter timen tok de føringen igjen ved Cuthberth. Midtbanespilleren fikk ballen på drøye 20 meter og klinket den opp i krysset.

(©NTB)

Flere nyheter: