powergym
Menu

Reiten: – Mest kostnadskrevende i Tyskland

Den mest kostnadskrevende produksjonen i Hydro finnes i Tyskland. Derfor kutter Hydro produksjon av aluminium i Tyskland fremfor å gå løs på en avvikling av for eksempel det 40 år gamle anlegget Su 3 i Sunndal, skriver Adressa.no.

Av admin | 24.12.2008 13:10:01

Dessuten kutter Hydro den lønnsomme omsmeltingen av kaldmetall både i Europa og USA, og tar bort all Søderberg-teknologi på Karmøy-verket i første kvartal 2009. Allerede er 25 prosent av Søderberg-kapasiteten koblet ut. Ved utgangen av første kvartal er alt stengt. Denne teknologien fra mellomkrigstiden er snart historie i Hydro.

? Ingen i Hydro har vært med på noe så dramatisk som det vi opplever i markedet akkurat nå. Når vi informerer om situasjonen, så er det for at virkeligheten skal gå inn hos hver enkelt, sier informasjonsdirektør i Hydro Halvor Molland.

Han fortaller at Hydro forbereder seg på at de dårlige tidene kan fortsette en tid fremover, men at det er vanskelig å spå hvor lenge markedssvikten varer, kanskje ett til to år.

– Vi ser flere steder i verden at nye prosjekter blir satt på hold. Vanligvis er det lavere ordreinngang mot slutten av året, men ikke som nå, Molland.

– Uansett hvor lyse de langsiktige utsiktene er for fremtidens metall, er vi nødt til å forberede oss på en nedgangsperiode. Vi kan ikke fortsette å produsere som om ingenting har skjedd, for et marked som for tiden ikke kjøper aluminium. Selv om vi kan håpe på det beste, må vi også forberede oss på det verste, sier konsernsjef Eivind Reiten til Adressa.no.

Egil Kr. Solberg | 24.12.2008 kl.13:0