Menu
Casper Ruud i aksjon på München-grusen. Foto: Sven Hoppe / DPA / AP / NTB

Regn stoppet Ruuds kvartfinale – spillet gjenopptas lørdag

Casper Ruud rakk å vinne første sett før nedbør avbrøt kvartfinalen mot australske John Millman i ATP-turneringen i München. Tennisduellen fortsetter lørdag.

Av NTB | 30.04.2021 19:39:28

Sport: Den tyske arrangøren melder på Facebook at det ikke lar seg gjøre å spille ferdig de to siste kvartfinalene fredag kveld. Kampene starter opp igjen lørdag klokken 11.00.

Ruud vant åpningssettet 6-3. Spillerne holdt på serven fram til tennisproffen fra Snarøya slo en vellykket bruddball i det åttende gamet. Det ga ham 5-3-ledelse og en fordel i kampen.

Nordmannen var selv i fare for å bli brutt allerede i kvartfinalens første game, men reddet seg inn og unngikk å havne i trøbbel fra start.

Grusturneringen i München har ATP 250-status. Ruud kom dit som andreseedet, og siden er han blitt den store tittelfavoritten. Tidligere fredag gikk den tyske verdenssekseren Alexander Zverev på et sjokktap for hviterussiske Ilja Ivasjka (nummer 107 i verden).

Ruud ligger på 24.-plass på ATP-rankingen, mens kvartfinalemotstander Millman er nummer 40.

I en eventuell semifinale skal Ruud opp mot enten georgiske Nikoloz Basilashvili (35.-plass på verdensrankingen) eller Norbert Gombos (95) fra Slovakia.

Finalen spilles søndag, og en seier der gir 216.000 kroner i premiepenger. Ruud står med én seier på tre finaler på ATP-nivå. Triumfen kom i Argentina Open i februar i fjor.

(©NTB)