Menu
Britenes statsminister Boris Johnson får sin andre vaksinedose. Johnson vil trolig utsette gjenåpningen av samfunnet. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

Regjeringskilder: Britisk gjenåpning blir utsatt i en måned

Den planlagte gjenåpning av det britiske samfunnet blir utsatt med fire uker, opplyser regjeringskilder til Sky News.

Av NTB | 14.06.2021 00:08:03

Medisin og helse: Det er ventet at statsminister Boris Johnson vil komme med nyheten på en pressekonferanse i Downing Street.

Delta-varianten, som også ventes å bli dominerende i Norge, gjør at neste trinn i gjenåpningen ikke kan tas 21. juni slik planen opprinnelig var.

Regjeringskilder opplyser til Sky News at gjenåpningen blir utsatt til midten av juli, altså med opp mot en måned.

BBC skriver også at ytterligere gjenåpning av samfunnet blir utsatt. Det kan bety at begrensninger for idrett, puber og kinoer vil opprettholdes, mens nattklubber fortsatt vil holdes stengt.

Johnson ventes å be sine landsmenn om å være tålmodige, og han vil understreke at en siste innsats er nødvendig for å sikre at en gjenåpning er «irreversibel», skriver nyhetsbyrået DPA.

Ifølge en meningsmåling utført av Opinium støtter 54 prosent av de spurte beslutningen om å utsette gjenåpningen. Bare 37 prosent mener gjenåpningen bør skje etter planen.

Britene feiret sin første «Freedom Day» da puber og restauranter fikk åpne dørene i mai, men statsminister Boris Johnson vil be britene gjøre en siste innsats mot viruset, sier en kilde til Sky News.

– Det er et kappløp mellom viruset og vaksinene, sier kilden.

Utsettelsen kan blant annet få konsekvenser for fotball-EM, ettersom flere kamper arrangeres i England.

(©NTB)

Flere nyheter: