Menu
Ordførerne Sigmund Lier (Ap) i Tysvær og Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Regjeringen vil vente med tiltak for næringslivet

Etter et to timer langt møte med AP-ordførerne tirsdag kveld, ble det klart at regjeringen ikke er klar for å gjøre noe for næringslivet i forbindelse med strømkrisen på Sørvestlandet

Av Egil M Solberg | 03.08.2022 00:25:02

Strømkrise: I Sørvest-Norge har strømprisene eksplodert. Ordførerne i Stavanger og Kristiansand slår nå alarm om hvordan dette rammer næringslivet.

Arbeiderpartiet holdt digitalt ordførermøte tirsdag kveld. Spenningen var høy, og ordførere etterlyser raskere tempo i tiltak for næringslivet. Møtet varte i rundt to timer.

Statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland var til stede på møtet.

Til slutt fremkom det at regjeringen ikke var klar for å innføre noe tiltak for å redde virksomheter og arbeidsplasser i strømområde Sørvest. Forklaringen er at de først må finne løsninger «som er treffsikre».

Det er helt i det blå når det vil skje. En utreding regjeringen har igangsatt skal være klar i desember. Hvor lang behandlingstid man da vil ha og hvor lang tid regjeringen senere vil bruke på implementeringen er også uklart.

– Deler av næringslivet i regionen kan dø mens man venter på tiltak, sier ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund.

Særlig små og mellomstore bedrifter sliter nå.

Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn sier mange av ordførerne ønsker en rask løsning.

– Strømprisene i Sørvest har nådd nivåer som de fleste av oss opplever at ikke er til å leve med, verken på kort eller lang sikt, sa fylkesleder Frode Fjeldsbø i Arbeiderpartiet Rogaland til VG før møtet.

Flere nyheter: