reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Statsminister Erna Solberg (H), justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) la tirsdag fram en stortingsmelding om politiet. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Regjeringen vil styrke politiet i distriktene

Politietaten må fortsette effektiviseringen, og den videre styrkingen av politiet skal skje ute i distriktene, mener regjeringen.

Av NTB | 23.06.2020 12:04:58

Kriminalitet og rettsvesen: Tirsdag la justisminister Monica Mæland (H) og statsminister Erna Solberg (H) fram en stortingsmelding om politiet bestående av 42 tiltakspunkter. Meldingen kommer fire år etter at politireformen ble innført.

Blant nøkkelpunktene i stortingsmeldingen er at ressursbruken i politi- og lensmannsetaten må effektiviseres videre, den videre styrkingen av politiet skal skje ute i distriktene, og at målsettingen om en nasjonal grunnbemanning på to politifolk per 1.000 innbyggere fortsatt står.

I stortingsmeldingen står det at samarbeidet mellom politiet og kommunene skal videreutvikles, og at målet er samarbeidsavtaler med alle kommuner.

Regjeringen vil videre fortsette forbedringsarbeidet på straffesaksområdet, og at politiet skal satse mer på den mest alvorlige kriminaliteten, som drap, seksualitet og vold i nære relasjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: