Menu
Statsminister Erna Solberg (H) redegjorde for håndteringen av koronapandemien i Stortinget mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vil stanser seriespill i toppidretten i to uker

Regjeringen vil ha stans i alt av seriespill i toppidretten de to neste ukene. Barn og unge under 20 år kan igjen trene som normalt.

Av NTB | 18.01.2021 15:38:12

Sport: Det opplyste statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget mandag.

– Norges idrettsforbund bes om å koordinere dette med særforbundene, sa statsministeren.

Sammen med helseminister Bent Høie (H) utdypet hun anbefalingen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Vi ser jo at ishockeyligaen har suspendert aktivitet nettopp på grunn av smittesituasjonen. Vi har prioritert toppidretten lenge, og nå er det på tide at de tar 14 dagers pause. De klarer jo ikke å holde det smittefritt, der heller, sa Solberg.

– Vi har ønsket å åpne opp litt mer for idrettsaktivitet for barn og unge, og samtidig opplever vi at toppidrettsbegrepet har omfattet veldig mange i Norge. Så da gjør man en begrensning der, sier Høie.

– Vi brukte Kulturdepartementets kompetanse på hva som er den mest hensiktsmessige avgrensningen. Og da kom vi fram til at seriespill var den beste måten å begrense dette på, for å ta ned aktiviteten i toppidretten, legger helseministeren til.

Høie sier videre at dette er gjort for å begrense summen av reiseaktivitet og aktivitet med unntak fra énmetersregelen den kommende perioden.

Nytt i Solbergs redegjørelse i Stortinget var at barn og unge under 20 år kan trene og delta i fritidsaktiviteter som normalt, ute og inne. De kan også bli unntatt anbefalingen om én meters avstand når det er nødvendig. Men kamper, cuper, stevner og lignende må fortsatt utsettes.

– Vi gjør noen endringer for å gjøre hverdagen for barn og unge litt mer normal, sier statsministeren.

NTB har vært i kontakt med Norges idrettsforbund, som ikke ønsket å uttale seg før regjeringens pressekonferanse klokken 14.

I tillegg til anbefalingen om stans har FHI og Helsedirektoratet anbefalt at antallet idrettsutøvere som er omfattet av unntaksregelen, begrenses.

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

(©NTB)

Flere nyheter: