Menu
Regjeringen holder torsdag kveld pressekonferanse om kompensasjonsordning til bedrifter. Til stede er blant annet Finansminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Regjeringen vil gi kompensasjon til bedrifter med minst 30 prosent omsetningsfall

Regjeringen foreslår at foretak som har minst 30 prosent omsetningsfall som følge av virusutbruddet, får kompensasjon fra staten.

Av NTB | 02.04.2020 18:17:35

Økonomi og næringsliv: Størrelsen på kompensasjonen vil avhenge av hvor mye omsetningen har falt, størrelsen på foretakets uunngåelige faste kostnader og hvorvidt foretaket er pålagt å stenge av staten.

Ordningen vil i utgangspunktet gjelde for mars, april og mai, og utbetalingene vil skje etterskuddsvis basert på faktisk omsetning i de aktuelle månedene.

– Kompensasjonsordningen vil gi hjelp til de som er økonomisk hardt rammet av virusutbruddet og bidra til at levedyktige bedrifter kan komme seg gjennom krisen. Dette er viktig for å unngå unødvendige konkurser og bevare arbeidsplasser sånn at folk fortsatt har en jobb og gå til når vi skal ta hverdagen tilbake, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Forslaget legges fram for Stortinget fredag 3. april.

Sanner sier at mange aktører nå jobber på spreng for at bedriftene kan levere inn de første søknadene om kontantstøtten i en egen portal 17. april.

(©NTB)

Flere nyheter: