reklame for Sheiken Bowling
Menu
Regjeringen foreslår å endre reglene for gjeldsforhandling for å hjelpe levedyktige bedrifter som nå rammes av akutt svikt i inntektene. Her justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Regjeringen vil endre lovverket for å redde bedrifter fra konkurs

Regjeringen foreslår å endre reglene for gjeldsforhandling for å hjelpe levedyktige bedrifter som nå rammes av akutt svikt i inntektene.

Av NTB | 15.04.2020 16:32:38

Utdanning: – Vi vil gjøre det enklere å redde bedrifter som nå er kommet i fare for å gå konkurs, og slik redde viktige arbeidsplasser. Derfor fremmer vi dette forslaget om å sikre mer effektive gjeldsforhandlingsregler, sa justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) på regjeringens pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Hun viste til at det eksisterende lovverket på dette området ikke er egnet og er lite brukt. Den midlertidige loven erstatter konkurslovens regler og gir regler om såkalte rekonstruksjonsforhandlinger.

– Det er koronasituasjonen som gjør at regjeringen velger å komme med et forslag til en midlertidig lov så raskt. Jeg tror likevel dette er endringer som vi i stor grad kan utvikle til permanente lovendringer, sa Mæland.

Videre økes perioden med full lønn fra 15 til 20 dager. Alle permitterte inkluderes i ordningen. Personer som ellers ikke har krav på dagpenger, som studenter, får også lønnskompensasjon.

Statsråden oppfordret også til å søke høyere utdanning. Søknadsfristen går ut ved midnatt natt til torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: