Menu

Regjeringen: Utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker vil gå som planlagt

Regjeringen har besluttet at utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker gjennomføres via statlig reguleringsplan, og utbygges som planlagt.

Av NTB | 01.04.2022 14:49:34

Økonomi og næringsliv: Helse- og omsorgsdepartementet har i dag bedt Kommunal- og distriktsdepartementet om å gjennomføre reguleringsprosessen for Nye Rikshospitalet på Gaustad og Nye Aker som statlig reguleringsplan.

– Det er nå avgjørende at Oslo universitetssykehus og Helse sør-øst sikres forutsigbarhet for å realisere planene for Nye Aker og Nye Rikshospitalet på Gaustad, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding.

I Hurdalsplattformen har regjeringen lagt til grunn at de skal sørge for at hele Groruddalens befolkning så raskt som mulig får lokalsykehustilbud ved Nye Aker sykehus.

I regjeringsplattformen ble det klart at Ullevål sykehus skal legges ned som planlagt og isteden skal man bygge opp andre sykehus i hovedstadsregionen.

– Oslo universitetssykehus er det sykehuset i landet med de dårligste byggene – og det haster å få på plass nye og moderne sykehus til en raskt voksende befolkning i Oslo, heter det i pressemeldingen.

Flere nyheter: