reklame for smiaa
Menu
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) garanterer at utbyggingen vil bli gjennomført. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Regjeringen tvunget til å snu om dobbeltspor til Hamar

Et flertall på Stortinget nektet å godta utsettelse av utbygging på Dovrebanen mot Hamar. Nå garanterer regjeringen at de følger opp.

Av NTB | 13.06.2020 06:04:03

Økonomi og næringsliv: Regjeringen og Jernbanedirektoratet varslet i vår at flere jernbaneprosjekter, blant annet på Dovrebanen mot Hamar, lå an til å bli utsatt. Dette vakte sterke reaksjoner hos opposisjonen på Stortinget.

Under behandlingen av revidert statsbudsjett torsdag kveld fikk Frp med seg et flertall på å ekstrabevilge 55 millioner kroner til utbygging på Dovrebanen.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sier til Aftenposten at de garanterer at utbyggingen vil bli gjennomført.

Han anslår at dobbeltsporet jernbane vil stå klar fra Oslo til Åkersvika rett sør for Hamar i 2027. Dette vil kutte reisetiden mellom Oslo og Hamar 20 minutter, og det blir avganger hver halve time.

– Dette innebærer enda større bevilgninger til jernbanen enn det vi har vært forberedt på i årene som kommer. Dette vil kunne få konsekvenser for andre samferdselsprosjekter. Hvilke prosjekter er det for tidlig å si noe om, sier Hareide.

(©NTB)

Flere nyheter: