Menu
Arne-Christian Mohn
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Regjeringen tar Haugesund ut av byvekstavtale

Ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn (Ap) er skuffet etter at regjeringen tok Haugesund ut av byvekstavtalen. Noe han har jobbet hardt for i mange år og som Høyre-regjeringen fikk inn i NTP.

Av Egil M Solberg | 09.11.2021 23:14:51

Byvekstavtalen: Det ble lagt inn 30 millioner til mindre byområder i regjeringen Solberg sitt forslag til statsbudsjett. Haugesund skulle få noe av disse midlene. Nå er pengene fjernet i Støre- regjeringens budsjett, skriver Haugesunds avis.

Formålet med midlene er å gjøre tiltak for å nå nullvekstmålet, et klimatiltak. Pengene går til kollektivtiltak, sykkelveier og trafikksikkerhet.

Ordfører Arne-Christian Mohn i Haugesund har i flere år vært sentral i arbeidet med å få flere mindre byområder som Bodø, Haugesund og Ålesund jobbet inn i en avtale.

Haugesunds ordføreren juble over at Haugesund og de andre mindre byområdene var inne i Nasjonal Transportplan (NTP) da det ble lagt inn 600 millioner kroner, som skal fordeles på byene over flere år.

Nå er skuffelsen stor, men ordføreren gir ifølge avisa ikke opp. Han tror det kan være mulig å få klimatiltaket inn i budsjettet igjen i et forlik med SV, skriver avisa.

Flere nyheter: