Menu
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Regjeringen skal nå se på krisetiltak for næringslivet

Både SV, Rødt og Frp vil avbryte sommerferien på Stortinget for å vedta nye strømtiltak. Nå opplyser regjeringen at de også skal vurdere tiltak for næringslivet.

Av Egil M Solberg | 03.08.2022 20:07:25

Strømkrise: Regjeringen har fått massiv kritikk for ikke å gjøre tiltak. Helt siden begynnelsen av året er tiltak for næringslivet etterlyst. Nå er det mange bedrifter som sliter og må redusere eller avvikle virksomheten sin.

Små og mellomstore bedrifter på Sørvestlandet er hardest rammet.

Flere LO-forbund har lagt press på regjeringen og kommet med ultimatum. Ap-ordførere har gjort opprør og kritisert egen regjering. Det er mange organisasjoner og virksomheter som har presset på de siste månedene, uten at noe er gjort.

Men nå avslører olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagbladet at de skal tiltak også for næringslivet.

Gjennomslag for FrP

Målsettingen skal være eksportrestriksjoner på strøm hvor strømeksporten reduseres hvis magasinene går under et gitt nivå, slik Terje Halleland og FrP har kjempet for over lang tid.

– Det er fint at de nå innser at noe må gjøres, men det kommer for sent. Stor skade er allerede gjort. Det er utrolig trist at det må gå nesten et halvt år før regjeringen i det hele tatt vil se på tiltak. Nå er vi nede på et magasin-nivå som er kritisk for forsyning med fare for rasjonering, sier Halleland til Radio Haugaland.

Regjeringen skal også vurdere sparetiltak.

– Da må de se på og skrote den prestisjetunge elektrifiseringen av sokkelen. Der må de snarest få i drift gassturbinene på Sleipner og sørge for at mest mulig kraft flyter til land, sier Halleland som også vil ha en belønningsordning for næringslivet ved sparetiltak av strøm.

Det er også snakk om forlengelse og forbedringer av strømstøtta til husholdningene.

– Vi jobber på spreng for å få på plass støtteordninger som sikrer både forbruker og næringslivet forutsigbarhet og bærekraftige rammebetingelser, sier Aasland til Dagbladet.

Høyre sitter foreløpig på gjerdet Det ble onsdag klart at partiet ikke vil være med på noe støtteordning for næringslivet.

Flere nyheter: