Menu
Finansminister Jan Tore Sanner (H) varsler at det kommer en pakke rettet mot oppstarts- og vekstbedrifter neste fredag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Regjeringen ser på krisepakke rettet mot gründere

Regjeringen ser på mulige krisetiltak som er rettet spesifikt mot oppstarts- og vekstselskaper. Pakken er varslet neste fredag.

Av NTB | 20.03.2020 17:31:44

Politikk: De siste dagene har det kommet mange meldinger fra gründere og ferske selskaper som faller utenfor de ordningene regjeringen allerede har fått på plass. Finansminister Jan Tore Sanner (H) forsikrer bedriftene at regjeringen jobber med å finne løsninger.

-Vi må finne tiltak som treffer. Med andre ord: Vi må finne hvilke problemer vi skal løse, og vi har en diskusjon for å finne tiltak, sa Sanner på en pressekonferanse fredag.

– Det kan være innenfor Innovasjon Norge, de har økonomiske muskler. Det kan være aktuelt også å se på andre tiltak innen Næringsdepartementet, det jobber vi med nå, sier Sanner.

Flere av disse vil også tilgodese oppstarts- og vekstbedrifter, mens andre vil falle utenfor.

– Vi er opptatt av å finne løsninger også for dem. Dette er dem som skal starte nye bedrifter, når vi har kommet gjennom den krevende situasjonen vi står i akkurat nå, sier finansministeren.

Opposisjonspartiene på Stortinget er invitert med i samtalen om krisepakken. Regjeringen har også dialog med organisasjoner som Abelia og andre. Det er ennå uvisst hvordan pakken skal innrettes.

Sanner påpeker at det allerede er satt i verk omfattende tiltak for næringslivet, som utsettelse av skatter og avgifter, endring i permitteringsreglene og justering av arbeidsgiveravgiften.

(©NTB)

Flere nyheter: