reklame
Menu
Brønnøysundregistrenes kontorer i Brønnøysund. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Regjeringen rådes til å kutte 150 årsverk i Brønnøysundregistrene

Opp mot 150 av 450 årsverk i Brønnøysundregistrene bør kuttes, heter det i en rapport til regjeringen om økonomistyringen ved registeret.

Av NTB | 15.05.2020 12:02:40

Politikk: KPMG står bak rapporten, ifølge Bergens Tidende.

Revisjonsselskapet slår fast at det er «ansatt flere enn de har hatt budsjettmessig dekning for» og mener at Brønnøysundregistrene kan utføre samfunnsoppdraget selv om rundt en firedel av årsverkene kuttes.

Det er ikke direktør Lars Peder Brekk i Brønnøysundregistrene enig i. De har foreslått en nedbemanning på 39 årsverk fram mot 2024, men mener at dette skal kunne håndteres ved naturlig avgang, eller at folk slutter fordi de finner jobb andre steder.

Brønnøysundregistrene har foreslått innsparinger på 16 millioner kroner uten oppsigelser, men KPMG anbefaler at ytterligere 14 millioner kuttes ved hjelp av oppsigelser.

En grunn til den anstrengte økonomien er at Brønnøysundregistrene skal flytte inn i et nytt bygg neste år. Da øker husleieutgiftene med 200 prosent.

Daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forsikret i fjor Stortinget om at «det har hele tiden vært klart at en husleieøkning vil måtte dekkes innenfor rammen til Brønnøysundregistrene».

Brekk sier at registeret og Næringsdepartementet har «ulik oppfatning» av dette.

(©NTB)

Flere nyheter: