reklame for Sheiken Bowling
Menu
Statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet forstår ordførernes frustrasjon. Foto: Lise Åserud / NTB

Regjeringen mener smittesituasjonen på Romerike er for ustabil for lettelser

Ordførerne i fire kommuner på Romerike fortviler over at de fremdeles må følge de strengeste koronatiltakene. Regjeringen mener situasjonen er for ustabil.

Av NTB | 24.04.2021 13:49:52

Medisin og helse: Dessuten er Oslo-området det området med høyest smittetrykk i Norge, understreker statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet til Romerikes Blad.

– Vi har fulgt de faglige anbefalingene fra Helsedirektoratet og FHI, som mener det fortsatt er behov for strenge tiltak, sier Korkunc.

Lørenskog, Lillestrøm, Ullensaker og Rælingen er de fire eneste Viken- kommunene som fremdeles har tiltaksnivå A, regjeringens strengeste smittevernnivå. Tiltaksnivået gjelder til 9. mai.

– Vi fire bærer nå den største tiltaksbyrden og tar en for landet. Da trenger vi ekstra hjelp av regjeringen. Lillestrøm har ikke fått en eneste ekstradose med vaksine. Næringslivet vårt blir satt langt tilbake i forhold til resten av landet og trenger støtte, sa Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap) til RB fredag.

Korkunc understreker at de forstår den vanskelige situasjonen.

– Nettopp derfor har vi gjort justeringer i tiltaksnivå A for å gjøre konsekvensene av tiltakene noe mindre, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: