Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møter pressen onsdag klokken 14. Han skal orientere om blant annet smittesituasjonen i Norge.Foto: Torstein Bøe / NTB

Regjeringen med ny pressekonferanse

Onsdag klokka 14 holder regjeringen en ny pressekonferanse om koronasituasjonen. Det skjer etter at smitten har økt flere steder i landet.

Av NTB | 16.03.2021 14:23:44

Medisin og helse: Helseminister Bent Høie (H) deltar fra regjeringen. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg vil også være til stede på pressekonferansen.

De siste dagene har smitten steget mange steder i landet, og tallet på koronapasienter på sykehusene har økt kraftig på kort tid.

Tirsdag er det meldt om smitterekorder i Oslo, Bærum og Haugesund, og kommuner på Haugalandet har bedt om at regjeringen innfører regionale titlak i området etter smitteoppblomstring. I Vestfold har kommunene bedt om at regjeringen forlenger de tiltakene i regionen dagen etter at Høie innførte strenge tiltak i 51 kommuner i Viken.

Tirsdag også opplyste Bodø kommune at frisørsalongene og andre ikke-medisinske en-til-en virksomheter stenges torsdag.

Oslo kommune innførte også flere strenge tiltak mandagskveld. Blant annet ble det lagt ned forbud mot flere enn to besøkende i private hjem. Hjemmeskole på ungdomstrinnet og videregående i hele byen ble også innført.

(©NTB)

Flere nyheter: