Menu
Leder Stener Kvinnsland presenterte koronakommisjonens konklusjoner for statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie (H), justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) og pressen på Statsministerens kontor i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Regjeringen manglet en plan for å stoppe importsmitte

Regjeringen manglet en plan for å stoppe importsmitte høsten 2020, ifølge koronakommisjonen.

Av NTB | 14.04.2021 14:05:44

Arbeidsliv: Sommeren og høsten i fjor ble det gjort unntak fra innreise- og karanteneregler for utenlandske arbeidere. Ordningen med at arbeidsreisende kunne teste seg som alternativ til karantene, var basert på at arbeidsgiverne skulle organisere, gjennomføre og finansiere testingen.

I tillegg hadde arbeidsgiverne ansvar for smitteverntiltak og for at boforholdene tilfredsstilte krav til karantene. Det var overbelastede kommuner som hadde ansvar for å føre tilsyn med at kravene ble fulgt.

– Regjeringen lagde regler for arbeidsreisende uten gode systemer for å kontrollere at de ble fulgt, sier leder for koronakommisjonen, Stener Kvinnsland.

Da regjeringen innførte strengere grensekontroll mot slutten av 2020, hadde de ikke verktøy for å gjennomføre den. Registreringer av reiser over grensen foregikk i starten med penn og papir.

(©NTB)

Flere nyheter: