reklame for Utvik Autoservice
Menu
Asker kirke. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Regjeringen legger til rette for kirkevandring i julen

Regjeringen åpner for at folk får slippe inn i kirkerommet i julen i det de kaller en kirkevandring, forutsatt at det er mulig å holde avstand.

Av NTB | 02.12.2020 13:53:13

Medisin og helse: Kirkevandring betyr at folk får komme inn i kirkerommet, tenne et lys, og høre på musikken som spilles.

– Vi håper at dette kan bidra til at alle som ønsker å være innom en kirke i løpet av julen, kan få mulighet til det. Jeg tror det betyr mye for mange å bare få komme inn i kirken på julaften for å få litt korsang, kanskje velsignelsen og en preken, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Forutsetningen er at det legges til rette for at det alltid er mulig å holde avstand til hverandre, at det ikke er mer enn 50 stykker til stede samtidig og at man registrerer hvem som går ut og inn av kirken, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Det forutsetter også at kirken er stor nok til at alle smittevernreglene kan overholdes.

På friluftsgudstjenester er det maksimalt lov med 200 personer. Noen menigheter vil derfor arrangere julegudstjenester utendørs denne julen.

Biskop Herborg Finnset og Nidaros bispedømme forbereder seg derfor på en veldig annerledes jul.

– Nå oppfordrer jeg gode krefter i lokalsamfunnene til å melde seg som frivillige i sine lokale menigheter, slik at vi sammen kan legge til rette for annerledes og ekstra arrangementer i kirkene, sier Finnset.

Mange menigheter i Nidaros jobber nå med å skape gode juleopplevelser for flest mulig, både innendørs og utendørs, opplyser Finnset.

Regjeringen åpner dermed opp for alternative, fleksible arrangementer der man kan ha en jevn strøm av personer inn og ut av kirken uten at kirken tømmes helt før nye kan slippes inn.

Helsemyndighetene opprettholder kravet om maksimalt 50 personer på arrangementer uten fastmonterte stoler. Dermed blir det også maksimalt antall på julegudstjenester og -arrangementer som eventuelt ikke er kirkevandringer.

(©NTB)

Flere nyheter: