reklame for Sheiken Bowling
Menu
Statsminister Erna Solberg (H) skal fredag fortelle hvor hun og regjeringen mener den såkalte iskanten bør ligge. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix.

Regjeringen legger fram sin plan for iskanten

Fredag formiddag legger regjeringen fram sitt forslag om hvor den såkalte iskanten skal ligge. FrP varsler kamp om retten til å utvikle oljeindustrien i området.

Av NTB | 24.04.2020 07:47:29

Økonomi og næringsliv: Den politisk betente saken handler i praksis om hvor langt nord det kan åpnes for boring etter olje og gass. Iskant-avgjørelsen kommer som en del av en stortingsmelding om forvaltningsplaner for de norske havområdene som legges fram i statsråd fredag.

Statsminister Erna Solberg, klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, olje- og energiminister Tina Bru og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad har varslet en pressekonferanse klokka 12 hvor de skal presentere planene.

LES OGSÅ: Til kamp mot flytting av iskanten

Torsdag meldte både Dagens Næringsliv og TV 2 at regjeringen har bestemt seg for å flytte iskanten sørover i den nye forvaltningsplanen for Barentshavet som legges fram fredag. Iskanten skal heretter defineres som området der det er 15 prosent sjanse for sjøis i april, sier kilder til de to mediene.

Det vil i praksis si at Barentshavet nord ikke åpnes for oljevirksomhet. Vedtaket innebærer et kompromiss mellom det faglige rådet fra Havforskningsinstituttet, Norsk Polarinstitutt og Miljødirektoratet.

Hør intervju med Terje Halleland i FrP fra vår Podcast

(©NTB)

Flere nyheter: