Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie deltar på fredagens pressekonferanse sammen med justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsleder Line Vold i Folkehelseinstituttet vil også være til stede. Foto: Berit Roald / NTB

Regjeringen kommer med påskeferieråd

Fredag kommer regjeringen med råd om påskeferien på en pressekonferanse. Statsministeren fraråder folk på sterkeste å reise utenlands.

Av NTB | 11.03.2021 18:38:18

Fritid: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) deltar på pressekonferansen.

På regjeringens pressekonferanse tirsdag ba statsminister Erna Solberg (H) nordmenn om ikke å reise utenlands i påska. Nordmenn i utlandet ble bedt om å ikke reise hjem. Dette gjaldt også studenter.

Under en direktesending på Instagram med helseminister Bent Høie (H) torsdag kveld, gjentok Solberg budskapet og advarte dem som likevel vurderer å feriere utenlands.

– Vi kommer kanskje til å sette folk på hotell dersom de reiser tilbake fra ferie i utlandet etter påske, uttalte Solberg.

Noe mer om hvilke tiltak regjeringen vil innføre i forbindelse med påsken ville hun ikke, men henviste til Høies varslede pressekonferanse fredag. Solberg varslet at regjeringen vil komme med konkrete anbefalinger.

– Hvor strenge de blir, vil avhenge av smitteutviklingen den nærmeste tida, sa Solberg på pressekonferansen tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: