Menu
Regjeringen kjøper inn minst 10 millioner doser med Pfizer-vaksine for de to neste årene. Foto: Heiko Junge / NTB

Regjeringen kjøper inn millioner av vaksinedoser til de neste årene

Regjeringen har satt av 3,5 milliarder kroner til å kjøpe inn minst 10 millioner doser med koronavaksine som skal brukes i 2022 og 2023.

Av NTB | 24.06.2021 19:23:52

Politikk: Vaksinene er blant annet tenkt brukt som såkalte boosterdoser, slik at effekten av vaksineringen skal vare lenger hos folk som er blitt fullvaksinert tidligere.

– De fremtidige vaksineavtalene er nødvendige for å sikre tilgang på vaksiner mot nye virusvarianter eller til boosterdoser, dersom det skulle være nødvendig. Dette vil bedre Norges vaksineberedskap betraktelig, sier statsminister Erna Solberg (H) i en pressemelding.

I første omgang vil regjeringen inngå en avtale om kjøp av drøyt 10 millioner Pfizer-doser til Norge for årene 2022 og 2023, men det planlegges også for mulige innkjøp av vaksiner fra Moderna, Valneva og Sanofi-GSK.

Vaksinedosene kjøpes inn gjennom samarbeidet med EU, slik Norge også har gjort med vaksinene som allerede er kjøpt inn.

EU har nylig signert en avtale med Pfizer-Biontech om 450 millioner doser i 2022 og 450 millioner doser i 2023. Norges andel av denne avtalen er i overkant av 5 millioner doser per år, opplyser regjeringen. Formelt inngår Norge en avtale om dette med Sverige og Pfizer-Biontech, og etter planen vil dette skje i juli.

(©NTB)

Flere nyheter: