reklame for smiaa
Menu
Regjeringen vil legge fram en egen beregningsmodell for sesongbedrifter. På toppen av Roniheisen i Hemsedal Skisenter. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Egen beregningsmodell for sesongbedrifter

Sesongbedrifter som fornøyelsesparker og alpinsentre treffes dårlig av regjeringens kontantstøtteordning. Nå blir de lovet en egen beregningsmodell.

Av NTB | 17.04.2020 21:17:45

Økonomi og næringsliv: Denne typen bedrifter tjener penger i løpet av en kort periode, som de bruker til å dekke kostnadene sine gjennom hele året. Omsetningssvikt i høysesongen gjør dem veldig sårbare.

– Slik ordningen er utformet nå, treffer den ikke sesongbedriftene så godt. Vi vil jobbe videre med en egen beregningsmodell for sesongbedriftene, sa finansminister Jan Tore Sanner (H) på en pressekonferanse, der han la fram kompensasjonsordningen fredag kveld.

Bedriftene kan likevel søke om kompensasjon nå, men Finansdepartementet opplyser at det vil bli gjort etterberegninger i neste runde, hvor det vil bli tatt hensyn til den spesielle inntektsstrukturen.

Neste søknadsrunde vil bli en gang i midten av mai.

Både reisenæringen og skisentrene er sesongbedrifter rammet av koronakrisen og som må ha særskilte ordninger.

Vi har snakket med daglig leder Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter og de mener å ta opp mot 10 millioner kroner så langt i koronakrisen.

(©NTB)

Flere nyheter: