Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie og regjeringen innfører strenge tiltak på Haugalandet. Foto: Torstein Bøe / NTB

Regjeringen innfører strenge regionale tiltak på Haugalandet

Regjeringens strengeste tiltaksnivå innføres i sju kommuner på Haugalandet. Tiltakene gjelder fra midnatt og til søndag 11. april.

Av NTB | 16.03.2021 15:08:16

Medisin og helse: – Det er stigende smitte med den engelske virusvarianten i flere av kommunene i Haugesunds-området, og de melder om at situasjonen er utfordrende og uoversiktlig. Kommunene har derfor bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Tiltakene gjelder for kommunene Bokn, Haugesund, Karmøy, Tysvær, Utsira og Vindafjord i Rogaland fylke, samt Sveio i Vestland fylke.

De sju kommunene får tiltak fra tiltaksnivå A, definert som et «særlig høyt tiltaksnivå». Det betyr blant annet påbud med hjemmekontor for dem som kan, stengte butikker og gult nivå på barnehager og skoler.

Dessuten må blant annet treningssentre, svømmehaller, biblioteker, museer og kinoer holde stengt, mens serveringssteder kun kan tilby takeaway.

Alle arrangementer utenfor hjemmet forbys med unntak av begravelser og bisettelser. Det er ikke tillatt å organisere idretts- og fritidsaktiviteter for voksne og unge.

Det gjøres unntak for utendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år i grupper under ti personer, der alle er fra samme kommune. Unntaket er nytt på tiltaksnivå A.

Flere nyheter: