Menu
Det vil bli innført regelmessig massetesting av skoleelever på ungdomsskoler og videregående skoler. Også i barneskoler kan dette bli tatt i bruk, sier statsministeren. Her fra Fagerborg skole i Oslo. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Regjeringen innfører massetesting i skolene

Som et ledd i gjenåpningen innfører regjeringen regelmessig massetesting av skoleelever, skriver Aftenposten.

Av NTB | 07.04.2021 11:08:53

Utdanning: – Målet er å komme i gang med systematisk og regelmessig testing i skoler nå etter påske. Det vil da være de kommunene med høyest smittepress i skolealder som vil bli prioritert, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun redegjorde for Stortinget om planen for gjenåpningen av samfunnet.

Hun viste til at det blir gjennomført ulike prøver med massetesting i Oslo, Bergen, Askøy og Molde. Ved Universitetet i Oslo testet om lag 50 prosent av studentene seg. Av de rundt 2.700 testene, var det 7 positive prøver.

Statsministeren mener hurtigtester og selvtester egner seg best til massetesting, fordi det ikke går utover laboratorienes kapasitet, og vi har god tilgang på dem.

– Massetesting kan bidra til mer fysisk undervisning, og til at vi raskere kan gå til nye trinn i gjenåpningsplanen dersom smitten begrenses, sa hun.

Både nasjonale og lokale myndigheter har gjentatte ganger trukket fram at de ønsker å prioritere barn og unge. De har pekt på at dette er en sårbar gruppe, og Solberg begrunner tiltaket med massetesting med nettopp dette, ifølge Aftenposten.

(©NTB)

Flere nyheter: