Menu
Indonesias regjering og sikkerhetsmyndigheter møttes mandag etter at minst 125 mennesker døde i opptøyer på en fotballstadion i helgen. Her holder fotballsupportere en minnestund over ofrene. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB

Regjeringen i Indonesia møtes etter fotballtragedien

Indonesias regjering og sikkerhetsmyndigheter møttes mandag etter at minst 125 mennesker døde i opptøyer på en fotballstadion i helgen.

Av NTB | 03.10.2022 06:41:08

Sport: – Vi er fast bestemt på å ta grep etter tragedien under ligakampen i Malang, sa sikkerhetsminister Mohammad Mahfud til journalister.

– Vi vil undersøke om det er begått noen lovbrudd eller kriminelle handlinger i det som skjedde, sa han.

Tragedien lørdag kveld på Kanjuruhan Stadium i Malang førte til at den indonesiske presidenten Joko Widodo beordret stans i elitedivisjonen.

De fleste av ofrene døde av oksygenmangel etter at tusenvis av fans invaderte banen da hjemmelaget Arema tapte 3–2 mot den rivaliserende klubben Persebaya Surabaya, sa politiet.

Mer enn 300 mennesker ble skadd, noen alvorlig, sa tjenestemenn.

Vitner fortalte til lokale medier at politiet jaget tilskuere som tok seg ut på banen, og tvang dem til å gå tilbake til tribunen. De sa at politiet skjøt tåregass på tribunen, noe som fikk tilskuerne til å forsøke å komme seg ut til utgangsdørene.

Bruken av tåregass reiste spørsmål om sikkerhetspersonellet hadde fulgt riktige prosedyrer for å håndtere en folkemengde inne på en stadion.

(©NTB)

Flere nyheter: