Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) på regjeringens pressekonferanse om flyktninger fra Ukraina. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Regjeringen henter 2.500 ukrainske flyktninger fra Moldova

Norge tar sikte på å hente 2.500 flyktninger fra Moldova, opplyser regjeringen. Men regjeringen fraråder at private henter ukrainske flyktninger.

Av NTB | 17.03.2022 18:10:03

Krig og konflikter: – Moldova har bedt om hjelp for å håndtere flyktningstrømmen, og Norge vil stille opp, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en pressekonferanse torsdag kveld.

Norge tar i første omgang sikte på å hente ut 2.500 personer fra Moldova. I tillegg vil Norge tilby 550 plasser til medisinsk evakuering av pasienter og deres nære familiemedlemmer, totalt om lag 2.750 personer.

Støre sier det er viktig at Norge, i likhet med andre europeiske land, bidrar i de felles europeiske ordningene for å hjelpe dem som er på flukt fra krigen.

Regjeringen vil til sammen hente ut inntil 5.250 flyktninger gjennom ulike europeiske samarbeidsordninger.

På pressekonferansen sa justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) at regjeringen fraråder at private henter ukrainske flyktninger.

– Det er flott at mange vil stille opp, men jeg ber nå alle som vil hjelpe om å gjøre det på andre måter enn å organisere transport til Norge, sier Mehl.

Flere nyheter: