reklame for Sheiken Bowling
Menu
Lederen i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, er redd innkallingen tirsdag kveld betyr tvungen lønnsnemnd i lærerstreiken. Foto: Alf Simensen / NTB

Regjeringen har innkalt partene i lærerstreiken

Partene i lærerstreiken er innkalt til et møte i Arbeidsdepartementet i kveld. Det kan bety at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd.

Av NTB | 27.09.2022 18:21:17

Arbeidsliv: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) har kalt inn Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag, Skolens landsforbund og KS i forbindelse med lærerstreiken, opplyser Arbeidsdepartementet.

Møtet starter klokken 18.45 i departementets lokaler.

– Jeg kan bekrefte at det er innkalt til møte hos Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Vi frykter det verste, og det kan virke som KS nå får det som de vil, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til NRK.

– Dersom det blir tvungen lønnsnemnd, er vi redd for at det vil eskalere konflikten i stedet for å løse konflikten. Man bygger ikke tillit med tvang, sier han.

Lærerstreiken startet i juni og ble trappet opp ved skolestart i august. Den er allerede den lengste lærerstreiken som har vært i Norge, og over 8.000 lærere har vært ute i streik.

Lærerne streiker fordi de ikke er fornøyd med tilbudet i meklingen før sommeren. Arbeidsgiversiden KS har uttalt at de har strukket seg så langt som kommunenes økonomi tillater, mens lærerne sier de har vært lønnstapere i seks år på rad. Dette er KS ikke enig i.

Handal sier Utdanningsforbundet har opplevd KS som tilbakelente gjennom hele streiken og har tidligere beskyldt dem for å styre mot tvungen lønnsnemnd.

Flere har uttrykt bekymring for at streiken kan utgjøre fare for elevenes liv og helse, noe som er et kriterium for at tvungen lønnsnemnd kan bli iverksatt.

Flere nyheter: