Menu
FOTO: FrP

Regjeringen godtar nedstenging av gasskraftverk

Når gasskraftverket på Mongstad legges ned, har alle reservekraftverkene i Norge forsvunnet og det midt i strømkrisen. Regjeringen vil ikke gjøre noe for å få nedstigningen utsatt.

Av Egil M Solberg | 02.08.2022 06:03:28

Strømkrise: Det er Statnett som eventuelt må foreslå å redde Mongstad, mener Regjeringen.

– Dersom Statnett mener Mongstad er viktig, vil de selvfølgelig foreslå dette. Jeg ønsker å ikke å forskuttere mulig utfall av vurderingen som nå pågår, det er for tidlig å konkludere med hvilke tiltak det eventuelt vil være behov for til vinteren, skriver Aasland i en epost til NTB.

Svaret kommer etter at Høyre lørdag ber regjeringen raskt komme på banen og berge gasskraftverket på Mongstad. Equinor planlegger nedlegging 30. august.

Når gasskraftverket på Mongstad legges ned, har alle reservekraftverkene i Norge forsvunnet unntatt i Nord-Norge. Siden 2014 er både mobile reservekraftverk på Tjeldbergodden og Nyhamna, samt gasskraftverket på Kårstø, forsvunnet.

– Dette viser en regjering totalt lammet for handlekraft. Statnett har sagt sin mening og ber om opprettholdelse av gasskraftverket. At regjeringen med det utgangspunktet ikke setter seg ned med Equinor og blir enige om hvordan dette kan gjøres er mer enn merkelig, sier energipolitisk talsmann Terje Halleland (Frp).

Nå ber regjeringen Statnett om å utrede behovet.

– Er det noe vi vet, og Statnett allerede vet, så er det behovet for kraft i dagens situasjon. Helt utrolig hvor tafatt regjering og statsråd er. Vi trenger mer kraft og ikke mindre, vi trenger lavere priser og ikke flere utredninger, tordner Halleland.

Flere nyheter: