Menu
Idrettsminister Abid Raja (V) og regjeringen har innvilget Narviks søknad om statsstøtte til alpin-VM i 2027. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Regjeringen gir statsstøtte til alpin-VM i Narvik

Narviks søknad om å få VM i alpint i 2027 får hjelp av en statsgaranti på 280 millioner kroner, som tilsvarer hele søknadsbeløpet.

Av NTB | 30.05.2021 15:22:32

Sport: Hvis Narvik når opp i Det internasjonale skiforbundet (FIS), vil det være første gang alpin-VM går i Norge.

Kulturminister Abid Raja (V) var på befaring i det planlagte VM-anlegget i helga og kunne der fortelle at regjeringen innvilger søknaden om statsgaranti.

– Narvik kan stille opp med noe helt unikt. Her har du fjord, fjell og by kombinert i en naturskjønn pakke. Narviks planer setter Norge på kartet som en konkurransedyktig kandidat, sier Raja.

Han legger til at det er naturlig at Norge som stor alpin- og skinasjon arrangerer et slikt VM. President Erik Røste i Norges Skiforbund gleder seg over tildelingen.

– Nå kan endelig drømmen gå i oppfyllelse for våre utøvere. Narvik har det unike som gjør at vi denne gangen kan lykkes. En stor takk til kulturministeren og regjeringen som virkelig ser ringvirkningene av hva et VM i Narvik betyr for hele Nord-Norge, sier han.

Styreleder i Narvikfjellet Allmenn, Eirik Frantzen, som også sitter i styret i Alpin VM 2027 AS, sier at statens bidrag er viktig.

– Vi jobber med den nasjonale fullfinansieringen og ikke minst med internasjonal påvirkning og markedsføring, sier Frantzen.

I tillegg til Narvik er det tre andre VM-kandidater. Tyskland vil arrangere i Garmisch-Partenkirchen, Sveits i Crans Montana og Andorra i byen Soldeu.

(©NTB)

Flere nyheter: