reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) under korona-pressekonferanse onsdag, Her opplyste hun at Redningsselskapet får 3 millioner kroner ekstra for å holde beredskapen på topp i det som forventes å bli en svært travel sommer for båtfolket. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Regjeringen gir 3 millioner kroner ekstra til Redningsselskapet

Redningsselskapet får ekstra midler fra regjeringen for å kunne holde beredskapen til sjøs på høyt nivå. En av årsakene er eksplosjonen i båtsalget.

Av NTB | 10.06.2020 16:34:54

Fritid: Regjeringen har oppfordret nordmenn til å feriere i eget land i sommer, noe som blant annet har ført til en dobling av båtsalget den siste tiden. Mange av disse vil være ferske på sjøen og kan fort havne i en situasjon er de trenger hjelp.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) opplyste derfor på regjeringens pressekonferanse onsdag at Redningsselskapet får 3 millioner kroner ekstra for å holde beredskap i sommer og ettersom regjeringen regner med at de vil få mer å gjøre enn normalt.

– Den aller viktigste beredskapen må man sørge for selv, ved å bruke redningsvest, avstå fra alkohol i forbindelse med båtkjøring og bruke båtvett slik at mange ulykker kan unngås, sa Mæland, som også understreket at det er viktig å sjekke redningsvesten og brannslukkingsutstyret før man starter båtsesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: