Menu
Fornøyelsesparker og alpinanlegg kan nå søke om midler til vedlikehold. Her fra attraksjonen Thunder Coaster på Tusenfryd. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Regjeringen gir 250 millioner til vedlikehold av tivoli og alpinanlegg

Næringsminister Iselin Nybø (V) har satt av 250 millioner kroner til en tilskuddsordning som skal finansiere vedlikehold av fornøyelsesparker og alpinanlegg.

Av NTB | 13.07.2020 13:18:05

Økonomi og næringsliv: Ordningen skal forvaltes av Innovasjon Norge. Søkere til ordningen må ha driftstillatelse etter tivoli- eller taubaneloven, og de må ha mottatt støtte fra den generelle kompensasjonsordningen.

– Alpinanleggene ble hardt rammet av nedstengningen av Norge. Denne ordningen vil sikre at anleggene får penger til å gjennomføre lovpålagt vedlikehold, slik at de er klare til å ta imot gjester igjen i neste sesong, sier Nybø (V).

I tillegg til vedlikehold av alpinanlegg, omfatter ordningen lovpålagt vedlikehold av blant annet vannsklier, zipliner, simulatorer og hoppeslott i foretak som har hatt stort omsetningsfall.

Ordningen gjelder bedrifter med stort omsetningsfall i mars, april og mai, som var månedene med de strengeste smitteverntiltakene.

(©NTB)

Flere nyheter: