Menu
Illustrajonsfoto: Fredrik Hagen / NTB

Regjeringen forlenger strenge tiltak i Vestfold og Telemark

Regjeringen viderefører koronatiltak i Vestfold og Telemark. Dermed må en rekke kommuner leve med det strengeste tiltaksnivået en stund til, melder VG.

Av NTB | 01.04.2021 19:23:50

Politikk: Holmestrand, Horten, Tønsberg, Færder, Sandefjord og Larvik ville at tiltakene skulle fortsette fram til 11. april. I Grenlands-området har kommunene Bamble, Porsgrunn, Skien og Siljan ønsket å fortsette på samme nivå fram til 8. april.

– Disse ti kommunene ønsker at regjeringen viderefører tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået vi har. Helsedirektoratet og FHI støtter dette ønsket. Regjeringen forlenger derfor tiltakene, skriver regjeringen i en pressemelding.

Helsedirektoratet opplyste i sitt faglige grunnlag at situasjonen fortsatt er ustabil i disse kommunene, og den britiske virusvarianten er påvist i 84 prosent av de positive testene.

Statsforvalteren vil gjennomføre en ny vurdering med samtlige kommuner i fylket onsdag 7. april. Hensikten vil være å vurdere smittesituasjonen, effekt av tiltak og økt mobilitet gjennom påskehøytiden.

(©NTB)

Flere nyheter: